El Barça va sobreviure aquest dissabte a l'embranzida d'un heroic UCAM Murcia que el va tenir contra les cordes, va barallar fins a l'extenuació i li va plantar cara fins al final, però va acabar clavant el genoll davant el fons més gran d'armari del vigent campió, que va prolongar la seva ratxa de triomfs i aquest diumenge buscarà revalidar el seu títol de campió de Copa del Rei en una nova batalla contra el Reial Madrid (103-90).

L'equip murcià, la gran sensació de l'edició de Granada en la segona participació de la seva història, va resistir 33 minuts a l'encert de Nico Laprovittola i Nico Mirotic, però no va poder culminar la seva gesta i va caure víctima d'un letal Kyle Kuric que va trencar el xoc en l'últim quart amb els seus onze punts en el moment clau de la semifinal.

El començament de l'equip universitari no va tenir res a veure amb el de la seva fulgurant estrena en quarts. Li va fallar els nervis en excés i no va encertar deu dels onze tirs dels quals va disposar en els primers quatre minuts, desaprofitant la seva bona feina en el rebot ofensiu.

Els blaugranes, amb la tranquil·litat que li donava el seu domini en el marcador, anaven executant millor el seu llibre de ruta secundats per una aguerrida defensa que mantenia a ratlla als tiradors rivals, amb el punt de mira desenfocat durant tot el primer quart excepte James Webb, l'únic amb una mica de punteria en la posada en escena de l'UCAM.

Kyle Kuric i Roland Smits, aquest per partida doble, van augmentar la bretxa des de la línia de 6,75 i Sergi Martínez es va unir poc després des de la cantonada a la festa del triple per tancar un primer acte blaugrana. El seu oponent es veia doblegat en el marcador i en el parquet després d'uns deu minuts en els quals els seus percentatges de tir el condemnaven a remar a contracorrent la resta de la nit (32-16, min 10).

Un 0-8 de sortida a favor dels homes d'Alonso, que van estrènyer a fons en defensa, va tornar a ficar-los en la semifinal i va portar la tensió a la pista. Nick Calathes es va retirar al vestuari amb sang al cap i els àrbitres van tirar de manual per a frenar amb sengles tècniques les protestes dels dos entrenadors.

La igualtat es va mantenir durant tres minuts més (78-78). Va arribar llavors un altre avís del Barça amb Kuric com a gran protagonista i el 7-0 de parcial va posar contra les cordes al conjunt blaugrana. Aquí es va acabar la batalla, perquè els de Jasikevicius es van llançar pel triomf i van posar sobre la taula tot el seu arsenal per a tombar la resistència d'un brau UCAM Murcia que ho va donar tot i marxa de Granada amb el cap molt alt.