Segueix-nos a les xarxes socials:

X-Trial

Toni Bou guanya el seu 16è títol d'X-Trial sense haver d'acabar el campionat

La cancel·lació de l'última prova, que s'havia de disputar a França, fan el pierenc inabastable per als seus rivals quan només queda una cursa en disputa, a Andorra la Vella

Toni Bou guanya el seu 16è títol d'X-Trial sense haver d'acabar el campionatHONDA

No ha calgut complir els terminis per confirmar el que tothom ja sabia. Toni Bou s'ha convertit aquest dijous, per 16a vegada consecutiva, en campió del món d’X-Trial (en pista coberta), amb la qual cosa ja suma 31 campionats entre els indoor i els que es fan a l’aire lliure. El pilot de Montesa no ha hagut ni de córrer l’última prova, que s’havia de fer a França el proper 5 de novembre, després que la federació internacional l’hagi cancel·lada definitivament.

Fins a aquest moment, Bou havia guanyat les quatre curses que s’havien disputat, a Niça, a Chalon-sur-Saône, a Madrid i al Palau Sant Jordi de Barcelona. A la classificaició tenia 87 punts, trenta més que el segon classificat, Adam Raga, i 48 més que el tercer, Matteo Grattarola. Tenint en compte que en cada Gran Premi el màxim que es pot guanyar són 22 punts, els 20 de la prova i dos de bonificació, l’anoienc ja és fora de l’abast de tots els competidors, encara que s’hagi de disputar una cursa, la penúltima del calendari, el mes que ve a Andorra la Vella.

Amb aquest resultat, només falta per saber qui serà el subcampió, tot i que la diferència que Raga té sobre Grattarola el deixen molt a prop d’aquesta fita. L’italià s’haurà de defensar del basc Jaime Busto, que és quart a només vuit punts de distància.

Bou ha manifestat que «sempre dic que quan es cancel·la una cursa és una llàstima, i ara també. M’hauria agradat completar el campionat sencer. Durant l’hivern passat vam fer una gran feina amb l’equip en les quatre curses i ara esperàvem completar-la. Només faltarà guanyar a Andorra, davant dels meus amics, i celebrar bé el títol».

El pierenc pot assolir d’aquí a un parell de setmanes el seu 32è títol. Es troba a quatre punts del 16è a l’aire lliure i falten dues curses a Ponte di Legno (Itàlia).

Prem per veure més contingut per a tu