Els atletes de l'Avinent i del CAI Petromiralles volen impulsar Catalunya a un nou títol autonòmic

Les quatre manresanes i els dos igualadins es troben entre els deu primers de les seves proves abans de la jornada atlètica que tindrà lloc dissabte a Pamplona

Laura Bou, de l'Avinent, té la tercera millor marca en els 400 metres

Laura Bou, de l'Avinent, té la tercera millor marca en els 400 metres / Avinent Manresa

Jordi Agut

Jordi Agut

Quatre atletes de l'Avinent Manresa, totes elles en categoria femenina, i dos del CA Igualada Petromiralles-Aigua de Rigat, els dos en la masculina, participaran aquest dissabte en el Campionat d'Espanya de federacions autonòmiques a l'estadi de Larrabide de Pamplona. Intentaran ajudar Catalunya a mantenir el seu domini, ja que ha guanyat els dos últims anys i acumula 12 victòries en el seu palmarès. Des del 2011, quan es va establir el format de classificació conjunta d'homes i dones, només Castella i Lleó ha trencat el seu domini, l'any de la pandèmia.

Pel que fa a les manresanes, la millor en el rànquing de la seva prova és la internacional Laura Bou, que és tercera en la de 400 metres, amb un temps de 52.91. Marina Guerrero competirà en els 3.000 obstables, en què és quarta amb 10.08.17. Per la seva banda, Emília del Hoyo és cinquena en els 100 metres tanques, amb un registre de 13.94 i Mireia Guarner és la vuitena en els 5.000 metres, amb una marca de 16.49.33.

Les posicions són el més important en aquest campionat, ja que la guanyadora suma 16 punts i l'última classificada, 1, atenent al número de comunitats autònomes excepte Canàries i Melilla, que no acumulen suficients competidors per formar un conjunt complet. Amb la suma de totes les proves s'arriba al vencedor, amb la qual cosa, com passa amb el format de lliga, no és tan important guanyar-ne moltes com quedar bé en la majoria.

Pel que fa als dos atletes del CA Igualada, Aleix Camats té la sisena millor marca en el llançament de disc, amb 48.74. L'altre component de la formació groc-i-negra és l'especialista de combinades Eloi Santafè, que en aquesta ocasió serà un dels rellevistes del 4x100 mixtos, tot i que també està de suplent per algunes altres proves si fes falta la seva presència.

Entre els màxims rivals de la formació catalana hi ha Andalusia i Madrid, que van ocupar les dues altres posicions del podi en la darrera edició, a Granollers,