L'hoquei igualadí d'elit ja coneix el full de ruta a les lligues

L'IHC Rigat debutarà a la pista del Liceo, equip que el va eliminar fa uns mesos, i el Grupo Guzmán s'estrenarà rebent un acabat de pujar, l'Alcobendas

Moment dels sortejos que s'han fet al Museu Olímpic i de l'Esport

Moment dels sortejos que s'han fet al Museu Olímpic i de l'Esport / David Valiente/FEP

Redacció. Igualada

Els dos equips igualadins que militen a l'elit de l'hoquei patins estatal ja coneixen el camí que tindran en les pròximes edicions de l'OK Lliga, tant la masculina, com la femenina. Els arlequinats s'estrenen a una pista prou coneguda, la de Riazor contra un Deportivo Liceo que va qui els va eliminar en els quarts de final de l'últim play-off. Pel que fa les blaves de l'Igualada Grupo Guzmán, arrencaran a Les Comes contra un dels dos conjunts que tot just han pujat, el CP Alcobendas. Sembla prou assequible, però a elles els espera un tram final de competició més que complicat.

Els calendaris de les lligues d'hoquei són simètrics, amb la qual cosa l'ordre de partits és el mateix per a cada volta. Marc Muntané s'estrenarà com a entrenador de l'Igualada Rigat amb un tram inicial complicat, amb visites a La Corunya, a Lleida, contra el sisè classificat de l'any passat, al Palau Blaugrana contra el campió i a Voltregà davant d'un reforçat vencedor de la World Skate Europe Cup. Els arlequinats tornaran a jugar enguany competició europea, amb la qual cosa hauran de tornar a compaginar eliminatòries amb la competició domèstica, amb una plantilla on hi ha força continuïtat i a la qual s'exigirà una passa endavant respecte de les prestacions d'un any de canvi com era el passat.

L'Igualada Rigat tindrà, en canvi, un tram final de competició força de baixada, amb tres dels quatre últims partits de cada volta davant dels conjunts que han pujat, el quart per la cua contra el Mataró, el penúltim davant del Rivas i el final amb el Sant Just.

El calendari de l'Igualada Rigat

El calendari de l'Igualada Rigat / RFEP

Pel que fa a l'Igualada Femení Grupo Guzmán, s'estrena davant de l'Alcobendas a casa i la primera visita serà a un dels grans rivals de l'agònic final de campanya passada, el Cerdanyola. En la categoria de les igualadines, novament entrenades per Jordi Mier, només hi ha hagut dos canvis d'equip i està menys catalanitzada. Van baixar el Bigues i l'Alpicat i han pujat el ressenyat Alcobendas i el Bembibre, la qual cosa encarirà els desplaçaments. A les lleoneses no se les visitarà fins a l'abril. El tram final serà complicat, amb dues contra el Palau, el Manlleu, el Fraga i el Vila-sana en les sis últimes jornades.

El calendari de l'Igualada Femení Grupo Guzmán

El calendari de l'Igualada Femení Grupo Guzmán / RFEP

Al Museu Samaranch de Barcelona també s'ha fet el sorteig de l'OK Lliga Plata Sud, on la temporada que ve hi haurà l'IHC B, que aquest dimecres s'ha fet públic que estarà patrocinat per Simar, empresa de productes químics local. El Simar, dirigit per Gabri Ramírez, estarà format en una gran majoria per jugadors formats a la base arlequinada i seguirà tenint l'esquelet de la formació que va assolir l'ascens la temporada passada provinent de Nacional Catalana. Estarà format pel porter Marqués i jugadors com els germans Bosch, Pol Marsol, Arnau Llanes, Juanma Garcia, Guillem Ribas, Martí Busquets, Roger Ventura o un Joan Muntané que semblava haver penjat els patins.

A més, també s'ha sortejat la Supercopa amb els aparellaments Liceo-Reus i Barça-Calafell.