Motociclisme/Mundial de velocitat

Aleix Espargaró guanya i la tragèdia sobrevola el Circuit per l'accident de Bagnaia

El líder del Mundial cau en el tercer revolt quan anava primer, Binder li passa amb la moto per damunt d'una cama però sembla que no té lesions greus

EFE

El gran triomf d'Aleix Espargaró en el Gran Premi de Catalunya de MotoGP ha quedat gairebé enfosquit pel greu accident del líder del Mundial i actual campió del món, l'italià Pecco Bagnaia, tot i que sembla que les conseqüències no seran tan preocupants com semblava a l'inici. Quan semblava que s'escapava mentre darrere seu hi havia una caiguda múltiple en el primer revolt, ell mateix ha anat sol per terra i el sud-africà Brad Binder li ha passat amb la moto per damunt d'una cama amb ell a terra.

Sortosament, segons ha comunicat l'equip Ducati, sembla que no hi té fractures greus. Tot i això, ha hagut de ser traslladat a l'hospital juntament amb el seu compatriota Enea Bastianini, que ha estat un dels implicats en el primer accident.

Després, s'ha fet una segona sortida, amb una volta menys, en què s'han posicionat al capdavant el madrileny Jorge Martín i els catalans Maverick Viñales i Aleix Espargaró. Ells tres han estat els protagonistes de la cursa, amb dues voltes ràpides seguides de Viñales a l'inici.

El seu ritme ha propiciat que es pogués escapar a l'inici, però el seu company d'Aprilia Espargaró s'hi ha unit tot seguit i ha començat una dura lluita per aconseguir la tercera victòria de la marca italiana, gran protagonista del cap de setmana. Martín s'ha hagut de conformar amb lluitar pel podi amb Miguel Oliveira i Johann Zarco, una pugna de la qual ha sortit vencedor.

En la vintena volta, Espargaró ha superat Viñales al final de la recta principal després que aquest es passés de frenada. Per això, ha hagut d'anar a la volta llarga de penalització per evitar la caiguda i això, i el fet de començar a tenir problemes amb el pneumàtic desgastat, ha provocat que ja no pogués lluitar per la victòria. Espargaró, que també va guanyar la cursa esprint de dissabte, ha dedicat el triomf a Bagnaia, de qui encara es tenien poques notícies.

En les categories petites, el britànic Jake Dixon ha fet bona la pole i ha guanyat la cursa de Moto2, en què el murcià Pedro Acosta, que ha estat sisè, segueix líder. En Moto3, victòria parcial del madrileny David Alonso i lideratge per a l'alacantí Daniel Holgado, 22è de la cursa.