Bàsquet

Arrenca la segona unitat del bàsquet masculí de les nostres comarques

El CB Navàs Viscola, el Monbus Igualada i CB Martorell s'estrenen aquest cap de setmana a una Lliga EBA que passa de tres a dos grups

Jordi Agut

Jordi Agut

La Lliga EBA arrenca aquest cap de setmana amb tres representants de les nostres contrades. És el segon graó d'equips de bàsquet masculí de casa nostra, després del Baxi Manresa a l'ACB, i el quart en competicions estatals i es presenta amb una novetat interessant. El canvi de tres a dos grups, amb la reubiació de força equips a la nova Super Copa, la categoria inferior, permet pensar que el nivell serà encara més alt que fins ara i serà més difícil tant ser a dalt, com evitar el temut descens.

El CB Navàs Viscola ha estat enquadrat en el grup B de la conferència C, la que aplega els equips catalans, aragonesos i balears. L'equip que torna a entrenar Isidre Suau encara el seu tercer any consecutiu a la categoria, segons el seu tècnic, "amb la voluntat de competir tots els partits i fer-ho seriosament, al màxim, per guanyar-los".

El conjunt bagenc ha fet tres variacions a la plantilla. N'han marxat Albert Planell, Pieter Batlló i Edu Ibáñez i han arribat el pivot aragonès Sergio Martínez, l'ala navarrès Santi Rodríguez i Arnau Cumelles, que ve del Grup Via CB Artés. Suau reconeix que "estàvem contents amb el que teníem, però en tenir tres baixes ens vam haver de moure. Espero que tots tres ens aportin una manera diferent de jugar, amb la mateixa intensitat però amb més ritme. Això és el que estem treballant a la pretemporada.

El CB Navàs va disputar la Lliga Catalana i, després de dues victòries (96-88 contra el Salt i 72-73 a Montgat) i una derrota (62-60 en el debut a Mollet) va quedar fora dels quarts de final per un sol punt respecte de l'Espanyol, en ser el quart millor segon classificat dels cinc grups. Ara afronta una nova competició. Recordant la passada "vam començar molt bé i llavors la segona volta no va ser tan bona. Gràcies al que vam fer al principi no vam haver de patir. L'objectiu és quedar el màxim de bé, consolidar-nos enla categoria. Dependrà de nosaltres".

El debut serà un "quasi derbi" dissabte a les 20.15 hores a Vic. "És un debut molt difícil, però aquests partits m'encanten. Tota la vida hi ha hagut una rivalitat sana i l'hem d'aprofitar. Ells tenen l'avantatge que juguen a casa, però podrem comprovar quin dels dos està més bé".

Dos en un grup

Els altres dos equips de casa nostra seran al grup A. El Monbus Igualada i el CB Martorell seran rivals. Són dues formacions que la temporada passada van patir molt per salvar-se, sobretot els anoiencs, que se la van jugar en un cara o creu amb el Tenea Esparreguera.

El CB Igualada té enguany nou entrenador, Víctor Belenguer, que ve del Nou Bàsquet Olesa, equip de Copa, que deixa clar que "som un equip en construcció". La formació ha incorporat dos jugadors del B, Bernat Enrich i Lluc Sala, a més de Miquel Aliaga, que ve justament del Martorell, i Àlex Matencio, un jugador de la casa que militava al Natacio Terrassa.

Els igualadins van perdre els tres partits a la Lliga Catalana (a Castelldefels, 73-44 i a Granollers, 76-73 i contra el Valls, 63-66). El seu tècnic explica que "en el primer partit, sobretot, i en el de casa teníem algunes baixes. Són partits que es juguen molt aviat i l'efectivitat hi és baixa. Van ser partits de pretemporada i van anar molt bé per veure com reacciona l'equip davant de diferents situacions".

La seva voluntat és instaurar una filosofia de "tancar molt a darrere, ser molt agressius i jugar moltes possessions per partit, amb transicions ràpides". El debut serà dissabte a les set contra l'Azulejos Moncayo CBZ, conjunt aragonès "difícil, ja que aspira a ser a la part alta amb una bona plantilla. Però anem a guanyar i a jugar les nostres cartes".

En el mateix grup hi haurà el CB Martorell, conjunt en què també debutarà com a entrenador Toni Mesa, que ve del filial. Va explicar en pretemporada, en declaracions a A Tot Arreu Martorell, que "m'encanta l'estil físic, de defensar tota la pista. M'agrada el joc alegre i de passades, no que un jugador estigui tota l'estona botant. Que tots participin i que els jugadors arrisquin i em demanin el canvi en pocs minuts".

L'equip ha incorporat tres peces, Arnau Iglesias, del Molins de Rei, David Corominas, del Castellar i Alan González, del Barberà. En la seva participació en la Lliga Catalana va vèncer el Barça B en el tercer partit (81-78), després de caure amb l'Alpicat (58-70) i a la pista del Sol Gironès Bisbal (70-57). Debuta diumenge, a les 18.15, a la pista d'un Mollet que ve de LEB Plata.