Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi recupera Dani García per jugar a la pista del València

Els manresans confien de tenir una millor versió d'Oriola a la Fonteta, tot i que encara li falta per estar al màxim

Dani García (esquerra) tindrà l'oportunitat de tornar a jugar, a València

Dani García (esquerra) tindrà l'oportunitat de tornar a jugar, a València / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa recuperarà el concurs del base Dani García per enfrontar-se diumenge al València Basket en partit de la sisena jornada de la Lliga Endesa. El director de joc mataroní no va poder jugar el partit anterior, contra el Zunder Palència, per culpa d'una torçada de turmell que s'havia causat en un entrenament anterior. Ja llavors es va dir que segurament no es perdria cap més partit i així ha estat, després d'haver-se estat preparant durant tota la setmana amb el seu equip.

Un altre dels interessos del partit serà saber quin és l'estat de forma de Pierre Oriola, que torna a la pista d'un dels equips on va guanyar la lliga, que va debutar la setmana passada però que va estar pocs minuts en joc, fora de forma i amb dues faltes comeses.

En la prèvia del partit de diumenge, el seu entrenador, Pedro Martínez, ha declarat que "necessita recuperar la seva millor versió. És qüestió de temps. Té bona mentalitat, però una cosa és dir que vols estar en forma i l'altra estar-ho. Ell ho està, però en el bàsquet un dècima de segon és decisiva i tenir-la o no és molt diferencial. A ell ara li falta, i és normal. Està fora del ritme competitiu. Quan tens aquesta dècima fa l'ajuda millor, tires amb més confiança, i ell l'ha de recuperar. Diumenge no la tindrà, però cada setmana de feina, i amb la seva mentalitat esperem que la vagi agafant".

De la resta de la formació bagenca, Guillem Jou segueix de baixa de llarga durada i ja se sap que des de l'arribada d'Oriola, el danès Zohore serà el jugador descartat tret que hi hagi d'altres absències i Elias Valtonen entrarà a una llista de la qual cau el júnior Max Gaspà.