El Navàs es refà i estrena l'any amb una important victòria (72-62)

Els bagencs enceten el 2024 amb baixes, però signen un gran partit en l'apartat defensiu

Eddy Sims va ser el navassenc més encertat amb 27 punts

Eddy Sims va ser el navassenc més encertat amb 27 punts / Oscar Bayona

Després d'acabar el 2023 oferint una mala imatge davant del CB Roser, el CB Navàs ha fet lluir la seva destacada capacitat defensiva per a esvair dubtes. El partit d'avui els enfrontava a l'Es Castell, un rival directe en la pugna per a establir-se a la zona noble de la taula classificatòria, i s'ha decidit en el costat del parquet que més agrada als entrenadors, el defensiu. Un triomf que iguala el balanç de victòries i derrotes dels dos conjunts, i deixa els navassencs cinquens.

La igualtat a l'electrònic ha estat una tònica que s'ha mantingut els quaranta minuts, tot i que els del Bages portaven el ritme del matx. La defensa permetia els jugadors entrenats per Isidre Suau córrer al contraatac i sumar amb rapidesa i facilitat. La gran versió defensiva mostrada pels locals, però, no s'ha correspost a l'altre extrem de la pista. Es generaven bones opcions de llançament, però no es convertien, i l'ofici dels menorquins els mantenia al duel.

La dinàmica continuava similar ben entrat el segon període, tot i que ara, els locals aconseguien establir avantatges momentanis que rondaven els 10 punts. Marges que podien trencar el matx, però que no s'acabaven de consolidar. Sobretot per la poca contundència sota els taulers dels navassencs, que patien per a controlar les pilotes que escopia el seu cèrcol, i es convertien en accions que servien als illencs per a aferrar-se al partit.

La crisi del rebot defensiu s'ha parlat als vestidors i s'ha corregit a la represa. En un tercer període marcat pel domini de les defenses d'ambdós conjunts. La fluïdesa en atac no era la desitjada, però la solidesa i agressivitat dels jugadors locals els permetia construir confiança ofensiva. El màxim avantatge bagenc va arribar al darrer quart, quan restaven quatre minuts de duel i els d'Isidre Suau gaudien de dotze punts de marge. Però aleshores, un parell d'errors locals han posat els menorquins al partit. L'embranzida visitant amenaçava el triomf, però l'ofici dels navassencs els ha permès trobar faltes i anotar des del tir lliure per a assegurar la victòria.

CB NAVÀS VISCOLA: Albà 2, Sims 27, Saló 9, Montagut 6, Santos 2 –cinc inicial– Yuste 13, Costa 1 i Cumelles 12.

SA TINTINA CB ES CASTELL: Sintes 4, Rodriguez 7, Gomez 11, Cubero 2, Navas 20 –cinc inicial– Llufriu 6, Barrasa 8, Soriano i Lucente 4.

ÀRBITRES: Xavier Gusta i Isaac Garcia.

PARCIALS: 16-15, 39-34 (descans), 51-46, 72-62