L'Avinent Manresa aconsegueix mantenir els dos equips absoluts a la màxima categoria catalana

L'equip femení es classifica quart, a un punt del tercer, i cau del podi per primera vegada en sis anys

Els dos equips absoluts de l'Avinent Manresa, a la Pista Coberta de Sabadell

Els dos equips absoluts de l'Avinent Manresa, a la Pista Coberta de Sabadell / CAM

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

L’Avinent Manresa va aconseguir mantenir els dos equips absoluts a la màxima categoria catalana en el Campionat de Catalunya de clubs A en pista coberta que es va disputar aquest cap de setmana a Sabadell.

El campionat va reunir els 8 millors equips catalans, el darrer classificat dels quals descendia a la categoria B. L’Avinent Manresa va aconseguir la setena plaça en la categoria masculina i la quarta en la femenina.

El quart lloc de les dones suposa no pujar al podi per primera vegada, fet habitual durant les darreres 6 edicions. Van quedar per davant seu el FC Barcelona, l'Hospitalet At. i l'AA Catalunya, que va avançar les manresanes de només un punt.

No obstant això, el club en fa un balanç positiu i destaquen les victòries individuals d’Emilia del Hoyo als 60 tanques i d’Ona Bonet en altura iles marques obtingudes de 8’’60 i 1,79 metres, respectivament, que els donen la mínima estatal absoluta. I les segons posicions de Maria Guerrero en els 1.500 metres llisos (4'43''61), d'Irene Batlle en els 3.000 metres llisos (10'13''76, millor marca personal) i d'Ainhoa Martínez en pes, amb un llançament de 12,19 metres.

Pel que fa els homes, destaquen el rècord absolut del club assolit pel llançador de pes Sergi Cabezón, amb 14,61 metres, el rècord del migfondista Arnau Pujols en els 800 metres llisos (1'56''84) en el seu debut a la distància, i les mínimes estatals Sub 23 del saltador Jan Díaz en llargada amb 7,24 meres, i la mínima estatal Sub 18 de Roger Gómez, en els 1.500 metres (4'06"32).

Amb tot, l'objectiu de l'equip masculí era mantenir la categoria, que va aconseguir superant de 4,5 punts la Unió Colomenca Atlètica.

En aquesta categoria, el Club Atlètic Igualada va obtenir la cinquena posició per darrere del Cornellà, el FC Barcelona, l'Hospitalet i l'AA Catalunya.