Ricky Rubio començarà a entrenar-se amb el Barça

El base ha comunicat que el seu estat mental ha millorat i que se sent capaç de reprendre la seva professió

Ricky Rubio en una imatge d'arxiu

Ricky Rubio en una imatge d'arxiu / NBA

Albert Guasch

Ricky Rubio tornarà al bàsquet després dels seus problemes de salut mental i ha demanat al Barça que li permeti entrenar-se amb l'equip que dirigeix Roger Grimau. El club barcelonista ha accedit immediatament. De moment això no significa que vagi a fitxar per l'entitat blaugrana de manera immediata. Segurament, serà una qüestió de temps.

El base del Masnou ha emès un comunicat informant que el seu estat mental ha millorat i que se sent capaç de reprendre la seva professió. Aquests problemes el van dur a donar per tancada la seva etapa a l'NBA -els Cleveland Cavaliers van ser la seva última franquícia- i tornar a Catalunya.

"Ha arribat el moment d'entrar en la fase final de la meva recuperació.Porto unes setmanes donant-li voltes i, després d'unes altres treballant ment i cos, em veig amb ganes i força de veure com reaccionaré amb una pilota a les mans", ha escrit Ricky en un missatge en català i castellà a les seves xarxes socials.

"Li he demanat al Barça si podria, sense cap compromís ni interrompre els seus plans de temporada, entrenar-me amb ells. Els vull agrair la seva ajuda i comprensió amb la meva situació", ha afegit. Cal destacar la bona relació que Ricky manté amb Grimau i diversos dels jugadors de la plantilla blaugrana.

Per exemple, Àlex Abrines, que de seguida va reaccionar amb missatge d'ajuda. "T'ajudarem en el que necessitis", va apuntar el mallorquí, qui també va travessar problemes de salut mental coincidint amb la seva etapa en l'NBA.

Després del comunicat, Rubio va penjar una paraula en japonès. "Nankurunaisa". És un terme que funciona com un mantra, que protegeix la ment i centra a la persona en el camí. Ve a significar que tot estarà bé i convida a afrontar la vida amb optimisme.