El president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han visitat aquest divendres al matí l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, l'exconseller Raül Romeva i el president de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

Es tracta de la primera visita que els fa el president del Parlament Roger Torrent des del seu trasllat a Catalunya, aquest dimecres. Torrent ha arribat al voltant de les 10 del matí i ha estat rebut per Amand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris.

El president de la cambra catalana ja va visitar dimecres a la tarda l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa a la presó de Puig dels Basses, a Figueres (Girona). Avui a la tarda Forcadell i Bassa rebran la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, segons han confirmat fonts del Govern.

A dos quarts de 12 del migdia Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez també han rebut la visita del vicepresident del Govern català i conseller d'Economia i Empresa, Pere Aragonès.

Torrent i Aragonès han abandonat junts el centre penitenciari bagenc a les 13.00h sense fer cap declaració als mitjans de comunicació.

Els quatre presos independentistes que ja estan a la presó de Lledoners van rebre ahir la primera visita en aquest centre penitenciari dels seus advocats. Els lletrats van assegurar que el presos estan bé, però que ahir encara es recuperaven del trasllat.