El jutge de guàrdia de Manresa ha decretat presó pel veí de Manresa de 27 anys, D.F.R. que hauria causat l´accident de trànsit que hi va haver aquest dissabte a primera hora del matí a la carretera C-55, al terme de Callús, i en el qual va morir el cardoní de 39 anys Carles Amate.

D.F.R. va intentar fugir a peu del lloc dels fets. Conduïa sense permís perquè havia perdut tots els punts, i va donar positiu en alcohol i estupefaents. Els Mossos d´Esquadra el van detenir com a presumpte autor d´un delicte d´homicidi imprudent i dos delictes contra la seguretat viària. Un per conduir amb una taxa d´alcohol penalment punible i donar positiu en estupefaents i un altre per conduir amb el permís sense vigència per pèrdua de punts. Aquest diumenge al matí ha passat a disposició judicial i el jutge de guàrdia n´ha decretat la presó. D.F.R. de nacionalitat espanyola, tenia antecedents.

L´accident va passar aquest dissabte a 3/4 de 7 del matí a la C-55, al terme municipal de Callús. A l´arribar al lloc dels fets els agents van comprova que es tractava d´un xoc entre dos turismes on un dels conductors estava ferit molt greu, i el conductor de l´altre vehicle havia fugit a peu. Un tercer vehicle també havia estat afectat per la col·lisió però el seu conductor en va sortir il·lès.

Els agents, després d´assistir el conductor ferit, van intentar localitzar l´home que conduïa el turisme causant de l´accident i poca estona més tard el van localitzar.

En identificar-lo els Mossos van comprovar que l´home havia conduït amb el permís sense vigència ja que havia perdut tots els punts del carnet. També que presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques. En fer la prova d´alcoholèmia, l´home va donar un resultat positiu de 0,61 mg/l en aire expirat, més del doble per sobre del límit màxim permès, que és de 0,25 mg/l. En fer-li la prova de drogues, el conductor també va donar positiu en THC (cànnabis).

Per aquest motiu, els agents van detenir l´home com a presumpte autor d´un delicte de lesions greus per imprudència i dos delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l´alcohol i les drogues i conduir amb el permís sense vigència per la pèrdua total de punts. En morir el ferit crític se'l va acusar d'homicidi imprudent, ja que durant la tarda va morir el veí de Cardona. Carles Amate va ser traslladat en estat crític a l´hospital Parc Taulí de Sabadell, però va morir a la tarda a causa de les greus ferides que va patir.