Súria ha homenatjat, aquest dissabte al matí, a Pau Camp que va morir aquest dijous passat en un accident a la mina de Vilafruns, a Balsareny. L'acte de record ha reunit unes 200 persones, majoritàriament miners acompanyats de les seves famílies a la rotonda on hi ha el monument als miners.

Al peu del monument s'hi ha posat un ram de flors dedicat a la memòria de Camp i s'ha llegit un text en memòria seva: "Pau, quan tornem a la mina, la nostra mina, que és el pa de cada dia, baixarem per l'abisme que és ferida oberta en la soledat de la teva essència, de la teva i tants adéus sense despedida".

Era un acte de record, però també era un acte trist per una situació en la qual "no hi cap un final feliç, només la pena fins on arriba la família minera. La realitat d'avui exigeix un silenci que no serà veu callada, una calma que no serà resignació i una separació que no serà allunyar-nos dels qui estaven al teu costat i dels que abans d'ahir van estar al nostre costat", deia també el comunicat que ha llegit el president del comitè d'empresa de Súria, Òscar Martínez. Seguia dient que "quan a una família es priva d'un tros de vida, ben poca cosa és la nostra companyia i la mà estesa. Res serà igual, la primavera es va acabar i ja no vindrà l'estiu". Però potser tot això no importa perquè no hi ha vida que, tot i per un instant no sigui immortal. I dels instants compartits amb tu, amb vosaltres, la vida allà, a sota, serà una mica més soportable". I concloïa assegurant que "cridarem el teu nom, Pau, i es farà la llum".

Tot seguit s'ha guardat un minut de silenci i s'ha interpretat el Cant dels Ocells. A continuació s'ha fet un emotiu aplaudiment en record del treballador finat. A més, des del comitè d'empresa, que ha organitzat l'acte ha agraït i destacat que tots els allà presents, donada l'actual situació, hagin respectat les diferents mesures de seguretat, com portar mascareta i mantenir la distància física entre persones.

L'acte a Súria estava previst que coincidís amb el funeral en el qual, donades les actuals restriccions per motius sanitaris només hi podia ser present el seu cercle més proper.

Camp va morir la matinada de dijous passat quan estava reparant un ventilador a la mina de Vilafruns i per causes que s'estan investigant li va caure a sobre una pedra de grans dimensions. Divendres a la tarda, centenars de treballadors d'ICL i també de Montajes Rus, empresa subcontractada i per la treballava Camp, van fer ja un primer acte de record a Camp davant del tanatori Fontanova de Manresa, on hi havia el finat. Pau Camp era fill del músic i compositor manresà Manel Camp i d'Imma Pla, una de les mestres històriques de l'escola La Flama.