Els Mossos d'Esquadra van identificar el violador d'Igualada mitjançant les càmeres de seguretat del polígon de Les Comes. Fonts d'aquest cos apunten que entre les imatges dels 155 dispositius analitzats, han detectat el principal sospitós Brian Raimundo C.M, seguint la jove víctima de la violació d'extrema brutalitat durant la nit de l'1 de novembre. Tanmateix, l'instant de l'agressió no ha quedat capturat.

Les càmeres també van gravar, passats uns minuts, el jove marxant amb una peça de roba que podria ser de la noia. La tecnologia també ha permès saber que el mòbil del sospitós es va connectar a diverses antenes del polígon de Les Comes. La policia ha pogut concretar que que l'assalt va produir-se entre les 6.20 i les 7.25 h i que va tenir una durada d'uns vint minuts, apunta el document.

Els Mossos han detallat que uns dels elements clau per a poder identificar al sospitós va ser un altercat, gravat per càmeres de seguretat, que van protagonitzar onze joves la mateixa nit. L'amo del vehicle va denunciar els danys causats, la qual cosa va facilitar que els Mossos, que després de la violació de la menor van analitzar tots els incidents ocorreguts aquella nit en igualada, lliguessin caps en visualitzar les imatges, en comprovar que es tractava del mateix sospitós que havien captat seguint a la víctima, però que no havien pogut identificar encara. De fet, els Mossos d'Esquadra van analitzar les imatges de les càmeres de seguretat d'aquest incident amb el vehicle i van descobrir que un dels participants, que anava encaputxat, portava la mateixa roba que la persona gravada seguint a la víctima minuts abans de la violació.

La mateixa font indica que, entre les proves trobades per la policia, hi ha l'ADN de la menor en la jaqueta que guardava el detingut a l'habitació. A més, Brian Raimundo C.M, va endur-se roba de la víctima després d'agredir-la, segons l'auto de presó al qual ha pogut accedir Regió7. Concretament, el ja empresonat, presumptament va emportar-se l'abric, el vestit i la roba interior de la víctima, motiu pel qual els camioners que van donar l'avís a la policia van trobar-la seminua.

El detingut tenia antecedents per delictes sexuals en l'àmbit familiar i està empresonat des de dissabte passat a Brians 1, en una unitat especial per evitar que se suïcidi.

La nit dels fets

L’agressió, amb una violència desfermada contra la menor de 16 anys, va tenir lloc l’1 de novembre a la matinada de l’any passat. La jove va sortir de la discoteca Epic d’Igualada, situada al polígon de Les Comes, abans de les sis del matí. Havia d’anar fins a l’estació dels FGC per agafar el tren per tornar cap a casa seva, a Vilanova i la Geltrú, on residia amb la seva mare, però ja no hi va arribar. Va ser cap a les set que un camioner la va trobar estirada, seminua, en un descampat al mateix polígon industrial, al carrer d’Alemanya. La jove estava inconscient i, en veure-la, el primer pensament del camioner va ser que la jove estava morta. La va tapar amb una manta i va trucar als serveis d’emergències.

En un primer moment, els sanitaris la van traslladar a l’Hospital d’Igualada i, posteriorment, al de Sant Joan de Déu de Barcelona, on es va estar unes quantes setmanes ingressada, ja que va haver de ser intervinguda quirúrgicament diverses vegades per les greus lesions que li va provocar l’agressió sexual e què va ser objecte, a més d’un traumatisme cranioencefàlic.