La Policia Local de Manresa ha batejat amb el nom d’Edouard Guillem una de les sales de treball de la comissaria de la Florinda. Aquest matí, familiars, alcalde, regidors i companys de la Policia Local han participat en l’homenatge, que ha inclòs un minut de silenci i una ofrena floral. Edouard Guillem va morir fa 10 anys en acte de servei, quan va ser atropellat intencionadament per un motorista, després d’haver-li demanat que s’aturés.

L’homenatge ha començat al pati de la Florinda, davant la placa de record a Edouard Guillem instal·lada un any després de la seva mort, en una zona enjardinada de l’entrada. Allà, la plantilla de la Policia Local, les autoritats, la família i la resta d’assistents a l’acte han dut a terme un emotiu minut de silenci. Seguidament, els fills d’Edouard Guillem i dos representants de la Policia Local han fet una ofrena floral a la placa.

A continuació, la comitiva s’ha desplaçat a l’interior de les dependències de la Policia Local, concretament a la sala que el cos policial utilitza per als briefings (les reunions de treball amb què s’organitzen els operatius). A partir d’ara, aquesta sala serà coneguda amb el nom d’Edouard Guillem, en homenatge a l’agent. Els fills dels agents han fet el descobriment del cartell de la sala que duu el seu nom.

L’acte ha estat breu i d’una gran emotivitat i ha comptat amb la presència de la família de l’agent; de l’alcalde, Marc Aloy; del regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet; i regidors representants de diversos grups municipals. També hi ha assistit nombrosos agents de la Policia Local de Manresa, encapçalats pel seu cap en funcions, Miquel Martínez Pavón.

L’alcalde, Marc Aloy, i el cap en funcions de la Policia Local, Miquel Martínez, han fet els parlaments, on han destacat la trajectòria de 22 anys de servei d’Edouard Guillem i han recordat la seva professionalitat i la seva gran vàlua personal. L’alcalde ha recordat que Guillem Trapero va morir en acte de servei i ha destacat que el bateig de la nova sala Edouard Guillem "permetrà que el seu nom pervisqui sempre en el record".

Edouard Guillem va morir el 23 de maig de 2012, a l’edat de 49 anys, en ser atropellat intencionadament pel conductor d’un ciclomotor que va desobeir l’ordre d’aturar-se que li acabava de fer la patrulla. Els fets van tenir lloc a la carretera del Pont de Vilomara. L’any 2015, es va descobrir una placa d’homenatge en aquest indret, a l’illeta de la confluència entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Blai.