Alerta sanitària per la presència d’un bacteri en salmó fumat

Distribuït a Catalunya i Madrid

Lot de salmó fumat afectat

Lot de salmó fumat afectat

Redacció

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN OA) ha llançat una alerta sanitària per la presència del bacteri Listeria monocytogenes en salmó fumat de la marca JOALPESCA amb data caducitat 14/08/2023.

El salmó, amb número de lot E675C1528 3, s’ha distribuït a les comunitats de Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya i Múrcia, tot i que no es descarta que s’hagi distribuït també en altres comunitats autònomes.

La informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) perquè es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Recomanacions de l’AESAN

L’agència alimentària ha recomanat que les persones que tinguin el producte afectat al seu domicili s’abstinguin de consumir-los i, en cas d’haver-ho fet i patir una simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea o febre), ha recomanat acudir a un centre de salut. Així mateix, ha recordat la importància d’extremar les mesures d’higiene per evitar la contaminació creuada amb altres productes.