Simulacre d’atemptat terrorista a Barcelona: així serà el desplegament aquest dijous

Efectius dels Mossos d'Esquadra

Efectius dels Mossos d'Esquadra / arxiu

Carla Torres

L’auge de l’amenaça terrorista a Europa manté en alerta els cossos de seguretat i les autoritats de tot el país. Una situació que ja va obligar la setmana passada el Ministeri de l’Interior a decretar mesures complementàries de seguretat per al nivell 4 d’alerta antiterrorista, en el qual es troba Espanya des del 2015.

Aquest cap de setmana, la falsa amenaça d’atemptat terrorista a Razzmataz la matinada de dissabte, 21, a diumenge, 22, ha intensificat la por entre la població catalana i els Mossos es preparen ara per fer el simulacre d’atemptat terrorista «més complex i de més magnitud» que s’ha fet mai, en paraules d’Eduard Sellent, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra.

Tot el que has de saber del simulacre

El simulacre tindrà lloc dijous, 26 d’octubre, a l’estació de Sants entre les 23 i les 4 hores, és a dir, la nit del 26 al 27. Concretament, la simulació posarà a prova les pràctiques dels mitjans tecnològics i els procediments policials. Aquesta operació ja s’havia organitzat a principis d’any i no té relació directa amb la situació actual del conflicte d’Israel i els palestins.

En algun moment entre aquelles cinc hores sonarà l’alarma d’evacuació i totes les persones hauran d’abandonar el recinte, tant el vestíbul com les andanes. En aquell instant, Protecció Civil mobilitzarà tots els serveis d’emergència: SEM, Mossos d’Esquadra i Bombers.

Segons el comissari en cap dels Mossos, aquesta operació tindrà quatre nivells de complexitat: la seguretat ciutadana, l’ordre públic, les unitats especials d’intervenció i el tancament territorial. Al carrer, fora de l’estació, es desplaçaran també ambulàncies, vehicles policials i d’emergència.

Elena va insistir després de la trobada que Catalunya segueix en nivell 4 d’alerta antiterrorista, una cosa que, de moment, no s’espera que canviï. No obstant, va remarcar l’esforç que s’està fent per reforçar els punts d’interès o estratègics–com ara sinagogues–, així com augmentar els controls i les identificacions preventives.