El govern britànic recorrerà als Simpson per intentar posar fre al problema de l'obesitat al Regne Unit.

El ministeri de Sanitat patrocinarà episodis d'aquesta famosa família de dibuixos animats com a part d'una campanya titulada Change4Life, que començarà demà al canal 4 de la televisió britànica i es perllongarà fins a Nadal. Els teleespectadors podran veure, al principi de cada episodi dels Simpson, imatges d'aquesta família alimentant-se al sofà de casa de menjar porqueria, que després és substituït per aliments més nutritius, com fruites i verdures.

La viceministra de Sanitat Pública, Gillian Merron, va dir ahir que el govern és seriós a l'hora d'actuar per intentar reduir la incidència de l'obesitat. "Donem suport a la gent per millorar la seva salut i sempre mirem maneres innovadores de fer-ho", va afegir. "Els Simpson són molt estimats, una família unida que afronta els desafiaments diaris de la vida moderna", va dir Merron, que confia en la popularitat d'aquests dibuixos animats per convèncer la gent sobre els beneficis de tenir una vida més sana.

Els Simpson és una sèrie nord-americana d'animació, en format de comèdia de situació, creada per Matt Groening per a Fox Broadcasting Company i emesa en diversos països del món. La sèrie és una sàtira vers la societat dels Estats Units que narra la vida i el dia a dia d'una família de classe mitjana nord-americana que viu en un poble fictici anomenat Springfield. Els membres de la família són Homer, Marge, Bart, Lisa y Maggie Simpson. Groening va crear una família diferent i va anomenar els personatges en honor dels membres de la seva pròpia família, i va substituir el seu nom pel de Bart Simpson.