La calvície masculina podria ser en el bon camí per ser guarida, i sense els remeis tant miraculosos com tramposos que venien els marxants de les pel·lícules de l'Oest. Investigacions de les farmacèutiques Merck i Actelión sobre medicaments orientats a d'altres usos han detectat que aquests també podien servir per a aquesta finalitat. Segons un estudi publicat a la revista Science Translational Medicine, sembla ser que l'alopècia és causada per un excés de la proteïna anomenada prostaglandina D2, o PGD2. Els tractaments investigats per Merck contra l'enrogiment de la cara i per Actelion contra les al·lèrgies bloquegen aquesta proteïna.

Al voltant de vuit de cada deu homes blancs experimenten calvície abans dels 70 anys. Els homes poden recuperar els cabells si s'eliminen els efectes inhibidors causats per la proteïna, i això podria fer-se de forma indirecta mitjançant medicaments que bloquegen un receptor que interactua amb la proteïna. La bona notícia és que ja hi ha una desena de medicaments, desenvolupats per diferents empreses, capaços de bloquejar el receptor. Tanmateix, encara no s'ha experimentat científicament l'eficàcia del seu ús per a aquesta finalitat.

Els investigadors van examinar el cuir cabellut de cinc homes, van comparar les zones calbes amb les zones amb pèl i van descobrir que les primeres tenien més presència del gen que produeix la proteïna. En un segon estudi, amb 17 homes amb pèrdua de cabell, van descobrir que la proteïna era efectivament més present a les zones calbes. Llavors els científics van usar ratolins per demostrar que l'excés de PGD2 afebleix els fol·licles capil·lars.

George Costarelis, de l'Escola de Medicina de Filadèlfia i director de la investigació, afirma que si es neutralitza la inhibició provocada per la proteïna, s'aconsegueix un retorn del cabell, tot i que no estan segurs que recuperi totalment l'esplendor anterior. De fet, estudis previs han demostrat que les cèl·lules capil·lars no es perden, sinó que continuen allà, sota la pell, i que la calvície és un procés en el qual el fol·licle es torna feble i produeix un pèl més prim i petit, tant, que al final no arriba a sortir a la superfície. Per tant, en teoria, si s'aconseguís revertir aquest procés, el cabell podria tornar a créixer. Tanmateix, no tot és tant clar, ja que la calvície masculina no s'associa només a la PGD2 sinó també a la testosterona, tot i que aquesta se sap que potencia la proteïna.