Els actes de la 42a edició de la Festa dels Pubills de Valls de Torroella es van encetar dissabte amb la fira d'artistes i artesans, manualitats per a la quitxalla, demostració de puntaires i actuació del grup casteller Salats de Súria, que van alçar un seguit de torres humanes. A continuació va haver-hi botifarrada popular, que va tenir una notable concurrència.

A causa de la pluja que va començar a caure poc després, el ball amenitzat per la veu i els teclats de Jordi Casellas es va haver de celebrar al local del teatre. Diumenge al matí, la tradicional cercavila de Pubills, amb la imatge del seu patró, Sant Pere Màrtir, estendard i acompanyats pels gegants i la Cobla Ciutat de Solsona, es va dirigir a l'església per assistir a la missa, que va ser cantada per la coral l'Esplai de Súria, que també va entonar els goigs de Sant Pere. Acabat l'acte litúrgic, els components del gremi de Pubills van cantar l'himne. Al migdia hi va haver sardanes i a la tarda es va veure el debut del jove trio local Rokcat. Al mateix temps, moltes persones van participar en el Segway, una activitat esportiva que requereix destresa i serenitat en un circuit instal·lat a la mateixa plaça.

Entre ahir i avui es disputen les 12 hores de futbol sala al pavelló poliesportiu, amb 24 equips inscrits de futbol base, femení i sènior.