La presentadora d'Els matins de TVE Mariló Montero ha demanat "disculpes" als que s'han pogut sentir ofesos pels dubtes que va expressar dimarts al programa sobre si l'ànima es trasplanta amb els òrgans, fet que va crear un gran enrenou a les xarxes socials, però sense deixar de reiterar la seva sospita.

Arran del fet que els òrgans del presumpte assassí d'El Salobral (Albacete) no siguin utilitzats tot i ser donant, al tancament del seu programa de dimarts, Montero va plantejar diverses preguntes sobre aquest cas i va dir: "no està científicament comprovat, però mai se sap si aquesta ànima s'està trasplantant també en aquest òrgan".

Va afegir que no podia negar que havia sentit tranquil·litat en saber que els òrgans del presumpte assassí no "donarien vida a ningú" i es va preguntar: "està bé donar òrgans d'una persona que n'ha matat d'altres?" Aquests plantejaments van generar una allau de comentaris, suports i crítiques a Twitter.

Així, les hores següents al seu comentari, el nom de Montero es va convertir en trending topic (tema del moment) a Twitter a causa de l'allau de comentaris sobre les seves paraules, i ràpidament es va generar una línia sarcàstica sobre el que està i no està "científicament comprovat".

Ahir, també al tancament del seu programa, Montero, que és donant d'òrgans, va assenyalar que les seves paraules "possiblement" eren "desafortunades segons l'opinió d'alguns", abans de subratllar que es va tractar d'una "opinió personal i no de RTVE".

"En cap moment ni he pretès qüestionar la decisió generosa de cap persona, de cap persona que decideix donar els seus òrgans i que espera una altra persona, independentment de la seva ideologia, sexe i vida personal", va dir ahir Montero. A continuació, però, va dir que s'havia fet una pregunta sobre si l'òrgan "té ànima" i va insistir: "m'agradaria comprovar amb temps si això científicament està comprovat".

El director de l'Organització Nacional de Trasplantaments espanyola, Rafael Matesanz, ha assegurat que no totes les persones que tenen carnet de donant d'òrgans poden donar, i ha precisat que perquè això passi la mort s'ha de produir en unes determinades circumstàncies.