El rei Joan Carles va sortir ahir a la tarda de l'hospital Quirón San José, on ha estat deu dies ingressat després de ser operat el divendres dia 24 del maluc, i va bromejar amb la premsa i va destacar que li "han anat molt bé" les sessions de rehabilitació al centre hospitalari.

El monarca va sortir del pàrquing de l'hospital cap a 1/4 de 8 del vespre. El monarca, que anava en el seient de copilot d'un cotxe, es va parar a l'altura de la premsa i va abaixar la finestreta per comentar: "gràcies per estar aquí, pel fred que esteu passant". "Al final m'ha anat molt bé ser aquí per la fisioteràpia", va comentar el rei. La premsa li va tornar a preguntar per la seva salut, a la qual va contestar: "molt bé, gràcies a Déu".

Tot seguit, els periodistes li van comentar si reprendria la seva agenda amb calma. El rei hi va respondre afirmativament i, després de riure, va bromejar amb els periodistes: "que dolents que sou". Encara que el cap de l'Estat es trobava en condicions d'abandonar l'hospital des de dimecres passat, va decidir quedar-s'hi uns quants dies més per recomanació del metge que el va operar, Ángel Villamor, que preferia supervisar el tractament de fisioteràpia postoperatòria des del mateix centre mèdic.

Durant la seva estada a l'hospital, el rei Joan Carles ha rebut dues sessions de fisioteràpia intensiva com a part del seu programa de recuperació després de l'operació al maluc esquerre. Aquest pla intensiu de fisioteràpia ha consistit bàsicament en massatges i exercicis de mobilitat destinats al fet que el rei recuperi com més aviat millor la mobilitat completa a la cama esquerra.

Juntament amb la fisioteràpia, el monarca ha caminat diàriament pels passadissos de l'ala en la qual ha estat ingressat, ajudat de dues crosses. A més, el monarca ha despatxat amb el personal de la Casa del Rei, que li va dur a l'hospital documents perquè els revisés. Durant les pròximes setmanes el cap de l'Estat haurà de continuar les revisions postoperatòries i el "protocol habitual de recuperació intensiva", segons l'informe d'alta hospitalària difós ahir i signat pel traumatòleg Ángel Villamor i pel cap del Servei Mèdic de la Casa del Rei, Miguel Fernández Tàpia-Ruano.

El rei té previst en les pròximes setmanes rebre al Palau de la Zarzuela els presidents autonòmics sortits dels últims comicis a Galícia, País Basc i Catalunya, a més a més de gravar el tradicional discurs de la nit de Nadal adreçat a tots els ciutadans espanyols. Si la seva recuperació evoluciona segons el que és previst, el rei Joan Carles reprendria la seva agenda amb actes oficials fora del Palau de la Zarzuela el pròxim 6 de gener, dia de la Pasqua Militar que se celebra cada any al Palacio Real.

Durant la seva estada a l'hospital, el rei Joan Carles ha rebut les visites del president del govern espanyol, de la reina, els prínceps d'Astúries, la infanta Helena, els ducs de Palma i les seves dues germanes.