Hillary Clinton creia que la becària Monica Lewinsky era una "llunàtica narcisista", però va decidir perdonar el seu marit, l'expresident d'EUA Bill Clinton, després de reflexionar sobre les circumstàncies que vivia quan va tenir la relliscada, segons documents atribuïts a una amiga propera de l'exprimera dama.

El diari conservador The Washington Free Beacon va publicar la nit del diumenge una sèrie de documents, titulats "The Hillary Papers", que procedeixen suposadament dels arxius d'una de les millors amigues i assessores de l'exsecretària d'Estat, Diane Blair, qui va morir el 2000.

Els papers, citats després per mitjans de tot EUA, pertanyen a la col·lecció privada de Blair, accessible des del 2010 a la Universitat d'Arkansas, però que fins ara no s'havien publicat en mitjans de premsa. Hi descriu la conversa telefònica que va tenir amb Hillary Clinton al setembre del 1998, poc després que el president admetés haver tingut una relació amb la seva becària, i les impressions de la seva amiga sobre aquest tema. L'aventura entre Clinton i Lewinsky "va ser un error, però ella diu que almenys ell va tractar de posar fi a la relació, va intentar allunyar-se'n, va intentar controlar algú que era clarament una 'llunàtica narcisista', però estava fora de control", va escriure Blair, recordant les paraules d'Hillary.

"Ella [Hillary] no està tractant d'excusar-lo [a Bill], perquè [el que va fer] va ser un enorme error personal", segons Blair. No obstant això, l'exprimera dama sí que sentia llavors que havia de "posar en context les accions" del seu marit, i tenir en compte que "des que ell va assumir el poder han estat vivint una tragèdia personal", amb la mort del seu amic Vince Foster, el pare de Hillary i la mare de Bill, segons relata l'amiga.