El nombre de morts provocades pel brot del virus d'Ebola detectat a Guinea Conakry ascendia ahir a 59, segons van informar els mitjans locals, que advertien del risc de propagació a països fronterers. L'Executiu ha sol·licitat la col·laboració de la comunitat internacional per frenar l'expansió d'aquest virus, que, segons expliquen els mitjans, ha generat una gran inquietud entre la població.

El ministeri de Salut de Libèria va confirmar ahir la defunció de cinc persones que havien arribat a la recerca de tractament mèdic. El brot d'aquesta malaltia mortal va començar a les localitats guineanes de Gueckedou, Nzérékoré, Kissidougou i Macenta, que són molt a prop de la frontera amb Libèria, segons la responsable sanitària liberiana.

El ministeri de Salut guineà ha detectat vuitanta casos de contagi durant els últims quinze dies, la major part dels quals al sud del país. El virus causa febres hemorràgiques, és mortal en el 90% dels casos i es transmet amb facilitat. El risc de propagació del virus a països veïns és "alt", especialment a Costa d'Ivori, que manté un gran moviment de població amb Guinea.

El brot va ser confirmat per un laboratori francès que va analitzar mostres enviades pel Govern guineà després de detectar un elevat nombre de casos amb simptomatologia pròpia de l'Ebola.