L'ús de la bicicleta per anar a treballar redueix l'absentisme laboral el 25 %, segons dades de GrassRoots, una companyia que ha presentat al ministeri d'Hisenda una iniciativa a favor que la bici s'inclogui entre els beneficis de la retribució flexible.

En concret, ha sol·licitat un canvi en el marc legal perquè la fiscalitat de la compra de les bicicletes pugui incloure's en aquest concepte, segons la nota de premsa enviada per l'empresa, dedicada a la mobilitat sostenible.

A Espanya, els desplaçaments laborals representen un terç del total de trajectes efectuats cada any.

Fomentar el transport sostenible entre els empleats "té molts avantatges per a les empreses i és una font de negoci" per a diferents sectors de l'economia. Centrant-se en la bicicleta, s'estima que un increment del seu ús per part del 20 % de la població pot suposar una injecció econòmica de 500 milions d'euros per a Espanya.

Aquest model pot constituir "un pilar de l'estratègia en Responsabilitat Social Corporativa de les companyies", en recolzar hàbits més saludables i respectuosos amb el medi ambient.

Uns canvis que no impliquen inversions, subratlla GrassRoots, que recorda que ja hi ha països europeus que han engegat iniciatives similars. En el Regne Unit, on GrassRoots ofereix aquest servei per a empreses des de fa més de vuit anys, hi participen 34.000 empreses, amb 430.000 empleats.

La iniciativa ha rebut un fort suport dels treballadors i ha canviat els seus hàbits positivament, ja que el 61 % no anava amb bici a la feina abans. Aquest model ha donat un impuls important a la indústria de la bicicleta: el 25 % de les vendes de bicis corresponen a aquesta iniciativa.