José Fernando Ortega Mohedano, fill del torero José Ortega Cano, ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó pel robatori violent d'un cotxe després d'un incident en un prostíbul de Sevilla, pena que podrà deixar en suspens, sense ingressar de nou a la presó, en no tenir antecedents penals. La sentència del jutjat penal 5 condemna el jove pels incidents ocorreguts el 2 de novembre del 2013 en un club de Castilleja de la Costa (Sevilla).

La jutge li imposa un any i nou mesos de presó per un delicte de robatori amb violència, una multa de 150 euros per una falta de lesions i 31 dies de treballs en benefici de la comunitat per conduir el cotxe robat sense tenir carnet.

El fill del torero va passar quatre mesos a la presó preventiva i la seva advocada, Esperanza Lozano, va dir ahir als periodistes que, en no tenir antecedents penals, podrà deixar la resta de la seva condemna en suspens.

Quan la sentència sigui ferma, el jutjat penal 5 iniciarà la fase d'execució, moment en el qual els condemnats a menys de dos anys sense antecedents poden demanar que quedi en suspens l'ingrés a la presó, com és el cas.

La sentència aplica a José Fernando els atenuants de confessió, reparació del dany i drogoaddicció, aquesta última no contemplada per la Fiscalia en la seva qualificació dels fets. També li aplica l'agreujant d'abús de superioritat, així com a tres amics seus també condemnats.

Segons la sentència, els fets van ocórrer cap a les 05.50 h del 2 de novembre del 2013, quan després d'un incident dins del prostíbul després de la caiguda del contingut d'un got, José Fernando i els seus amics van atrapar Jonathan V. A. a l'exterior i i el van agredir.