De l'1 al 7 d'abril, instrumentistes del Conservatori Municipal de Música de Manresa van visitar cinc escoles bressol de la ciutat i durant aquesta setmana 163 nens i nenes faran els concerts finals a l'Auditori del Conservatori. A la proposta pedagògica, titulada "Fem música a l'escola bressol", hi participen les llars d'infants L'Estel, La Lluna, Petit Príncep, Bressolvent i L'Espurna.

Durant aquesta setmana tenen lloc els concerts finals a l'Auditori de l'edifici Balcells del Conservatori de Música. El primer concert es va celebrar ahir a càrrec de 55 infants de les escoles L'Estel i La Lluna. Dijous ho faran les escoles Bressolvent i Petit Príncep (uns 38 nens), i divendres, l'escola L'Espurna (uns 70 nens). Els concerts finals són oberts a la participació de les famílies dels infants.

Aquest projecte educatiu, que fa un anys que se celebra, neix a partir d'un conte o fil conductor escollit per les educadores de les llars d'infants, a partir del qual el Conservatori prepara un arranjament musical per donar-hi continuïtat i enllaçar-lo amb les cançons del tema. Enguany, el conte triat va ser El cargol i l'herba de poniol. Per participar-hi activament cal fer tot un treball previ des de l'escola amb els infants: explicar el conte, cantar les cançons i construir un instrument, com els infants del Petit Príncep, que van fer un instrument utilitzant una capsa de formatgets. En el concert final un narrador explica el conte i es canten totes les cançons amb l'acompanyament dels instrumentistes que han anat a les escoles per conèixer l'instrument i fer els assajos.