Un estudi en ratolins afectats per esclerosi lateral amiotròfica (ELA) demostra que, després de la ingesta d'una dieta enriquida amb oli d'oliva verge extra, ric en àcids grassos insaturats, s'aconsegueix una millora en el comportament motor i muscular i un augment de la supervivència d'aquests animals.

Aquest estudi és el nucli de la tesi doctoral Alteració de l'autofàgia i la seva modulació per una dieta rica en lípids en un model murí d'esclerosi lateral amiotròfica, realitzada en el grup d'investigació del laboratori de Genètica Bioquímica (Lagenbio) de la Universitat de Saragossa.

La tesi, que havia de ser defensada ahir per la doctoranda Sara Oliván a la facultat de Veterinària, ha estat dirigida per les investigadores Ana Cristina Calvo i Rosario Osta, segons va informar la institució acadèmica saragossana.

Entre d'altres experiments, en col·laboració amb l'investigador Jesús Agosarada, coordinador principal del Grup Bases Moleculars de l'Ateroesclerosi de la Universitat de Saragossa, s'ha estudiat el possible efecte terapèutic de l'administració d'una dieta enriquida amb oli d'oliva verge extra en els ratolins model de la malaltia.