No és el primer cop que Agustí Benito, d'Agustí Pastisser de Navarcles, crea un producte llaminer lligat amb la història i el patrimoni del territori. Ja és l'autor dels Rocs de Sant Benet. El navarclí, que té certa tirada a anar cap als pobles veïns de Talamanca i Mura, feia temps que rumiava (i provava) la creació d'una llaminadura relacionada amb la batalla de Talamanca, de la qual s'ha celebrat el Tricentenari. Així va acabar elaborant les Bales de trabuc, uns bombons que recorden les municions que es feien servir el 1714. Són fetes de cereal (blat inflat) recobert d'una mica de mel i cobert amb diverses capes de pa d'espècies i xocolata. La cobertura final és de cacau i sucre llustre que donen al bombó el color gris plom de les bales.

Agustí Benito destaca que "l'únic que mataran aquestes bales és la gana" i que la xocolata que aporten ofereix "l'energia positiva que ens dóna força per tirar endavant, cosa que prou falta ens fa en aquests moments". Les Bales de trabuc d'Agustí Pastisser es podran adquirir a partir de dilluns vinent al seu establiment de Navarcles, a les oficines centrals de Regió7 a Manresa i al Quiosc Sant Domènec (Muralla Sant Domènec, 7) de Manresa. Costen 4 euros la bossa. Regió7 publicarà vals i portant-los s'obtindrà un euro de descompte, de manera que la bossa sortirà per 3 euros. L'oferta és oberta a tots els lectors.

Com a producte commemoratiu del Tricentenari, Agustí Pastisser té previst distribuir les Bales de trabuc en poblacions relacionades amb els fets històrics, com Cardona o Manresa, o en poblacions que tinguin trabucaires. Es tracta d'uns bombons que "cadascú es pot comprar com a premi o per fer un regal amb sentit històric". Es presenten en una bossa de sac, inspirada en les bosses per a les bales que portaven els miquelets.