Diversos experts britànics insisteixen que els cigarrets electrònics salven vides i consideren "alarmista" la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de prohibir el seu ús en espais tancats i la venda a menors.

En diferents articles difosos ahir, els partidaris d'aquest substitutiu del tabac, amb el qual s'inhala nicotina vaporitzada, argumenten que és un mecanisme molt útil per deixar de fumar cigarrets convencionals.

Un equip del University College London (UCL) valora en un estudi que, per cada milió de fumadors que canviés el tabac pels cada vegada més populars e-cigarrets, "es podrien prevenir més de 6.000 morts prematures cada any al Regne Unit". Hi ha uns nou milions de fumadors en aquest país, i si tots es passessin al nou cigarret, se salvarien 54.000 vides, asseguren.

En un editorial publicat a British Journal of General Practice, els experts Robert West i Jamie Brown, del departament d'epidemiologia i salut pública de UCL, sostenen que, encara que hi ha algunes toxines al vapor dels cigarrets electrònics, les concentracions són molt baixes.