Teatre, murals, xerrades, jocs i un mercat d'intercanvi de joguines, contes i música per a nens i nenes de 0 a 3 anys seran les principals activitats de la Setmana dels Drets dels Infants de Manresa que es farà entre els dies 16 i 22 de novembre.

Enguany la iniciativa coincideix amb el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància que la Unicef ha atorgat a Manresa i amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants adoptat per les Nacions Unides. Per aquest motiu, aquest any la setmana no se centrarà en cap dret en concret, com passava en ocasions anteriors, sinó "que els infants de la ciutat han treballat tots els drets que recull la convenció", ha explicat la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

Les activitats començaran aquest mateix diumenge, quan es pintarà un mural a l'entorn de la pista poliesportiva de la Balconada per recordar els drets dels infants. Els actes centrals es faran el dijous 20, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància. A 2/4 d'11 del matí alumnes de P5 de les escoles Sant Ignasi i Joviat llegiran el manifest del dret dels infants al saló de plens de l'ajuntament, i a les 3 de la tarda alumnes de 4rt de primària de les escoles de la ciutat protagonitzaran l'activitat "Emmarquem els drets dels infants" a la plaça Major. A la tarda hi haurà activitats a la Font dels Capellans i gimcana a la plaça d'Europa.

El dissabte dia 22 les activitats es concentraran a la plaça de Sant Domènec. Al matí hi haurà el primer mercat d'intercanvi per a infants, on es podran bescanviar joguines, contes o música per a nens i nenes de 0 a 3 anys. A la 1 del migdia hi haurà un espectacle infantil, i a la tarda s'hi celebraran jocs, tallers, berenar i animació infantil. El mateix dissabte a la tarda al Casino hi haurà jocs de taula per jugar en família.