Estrelles de la música com Bono, Ed Sheeran, Chris Martin o Emeli Sandé, així com els membres de One Direction, van gravar ahir a Londres una nova versió del senzill Do they know it's Christmas?, la recaptació del qual es destinarà a la lluita contra l'Ebola.

Els famosos intèrprets van arribar de bon matí a un estudi de Notting Hill per posar les seves veus a la cançó, que va debutar fa 30 anys com a part de la campanya Band Aid contra la fam a Etiòpia.

Com en aquella ocasió, el director del projecte és Bob Geldof, que s'ha associat una vegada més amb el músic escocès Midge Ure per elaborar una versió del tema, que aquesta vegada inclourà paràgrafs sobre la lluita contra el virus d'Ebola a l'oest d'Àfrica.

El ministre britànic d'Economia, George Osborne, ha anunciat que el disc, del qual se n'espera vendre milions de còpies quan surti al mercat demà, estarà exempt d'impostos, perquè tota la recaptació pugui destinar-se als esforços sanitaris per eradicar el virus.

Per la seva banda, Geldof va instar ahir el públic a comprar-lo "i no intentar buscar-lo gratis" en plataformes digitals. El llançament del clàssic nadalenc, que traduït vol dir "Saben ells que és Nadal?", commemora el 30è aniversari de la campanya benèfica, que va incloure concerts multitudinaris i en la qual ja van participar alguns dels músics més veterans reunits ahir com Bono, líder del grup irlandès U2. Aquesta nova versió podrà descarregar-se on line demà a un preu d'1,26 euros.