La salut de la duquessa d'Alba era ahir preocupant, ja que no havia superat la pneumònia que va obligar a ingressar-la diumenge en un hospital. Ahir el seu confessor, el sacerdot Ignacio Sánchez-Dalp, va anar al palau sevillà de Dueñas on l'aristòcrata es troba des de la nit anterior, una vegada que la família va decidir dur-la a casa.

La visita del sacerdot s'esperava perquè, a banda de confessor i amic de la duquessa, és el capellà de la Casa d'Alba a Sevilla.

Poc després de les onze del matí Jacobo Martínez de Irujo, comte de Siruela, acompanyat de la seva esposa, Inka Martí, hi van arribar. Així doncs, a Cayetana ja l'acompanyaven tots sis fills, a més del seu marit, Alfonso Díez.

Abans de l'arribada de Jacobo va entrar al palau de Dueñas una furgoneta amb diverses ampolles d'oxigen, i a la casa també va ser traslladat material mèdic de la Clínica Quirón Sagrado Corazón.

En aquest centre va ser ingressada la duquessa diumenge passat afectada d'una pneumònia que li va causar una petita arítmia cardíaca i que va patir immediatament després d'haver tingut una gastroenteritis, un quadre que va provocar el seu trasllat a la UCI de la clínica sevillana.