Mig centenar de figures de dinosaures -la majoria de mida real- s'exposaran aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa en la mostra Dino Expo XXL.

L'exposició també dedica una part del seu espai a recrear la vida de l'home neandertal i dels mamuts. En aquest cas, tal com ha explicat el responsable de comunicació de l'exposició, José María Canal, "es pot veure un poblat neandertal i descobrir com caçaven i vivien".

La mostra permet fer-se fotos amb les impressionants figures de dinosaures i tocar-ne algunes. Canal comenta que l'exposició va adreçada "a tot el públic", tot i que assegura que "els infants són els que més gaudeixen dels dinosaures i són ells els que acaben fent de mestres als pares, explicant-los com es diu cada un". En canvi, José María Canal assenyala que "en la part dedicada a l'home neandertal i als mamuts són els pares els que donen explicacions als infants".

La mostra fa deu anys que gira per Europa i ha estat vista per "unes 600.000 persones" de països com "Bèlgica, Holanda, França i Espanya".

Les figures havien estat exposades, abans, en un museu de Tongres (Bèlgica). L'exposició va tancar i els seus responsables van decidir donar una nova vida al material fent-lo voltar per Europa.

La mostra es podrà veure al Palau Firal de Manresa demà i diu-menge d'11 del matí a 9 del vespre. El preu de l'entrada és de 6 euros. Un cop deixi Manresa, l'exposició es traslladarà a Sabadell, on s'hi estarà les festes de Nadal.