El ciclista sud-africà Clinton Sumner ha començat el seu periple de recórrer en tres dies gairebé mil quilòmetres per les muntanyes de l'interior d'Alacant, en una iniciativa per promoure la recollida de joguines a favor de nens de la població d'Ibi durant la nit de Reis.

Establert a Alacant, l'ultrafondista preveu cobrir fins a la vigília de Reis sis vegades un trajecte de 161 quilòmetres denominat "Tour de la joguina", que inclou 36 ports de muntanya (sis per volta) amb un desnivell acumulat de 3.345 metres. Sumner ha explicat que se sent "molt motivat perquè és una causa molt bonica".

Va iniciar aquest repte ahir a les 10.20 a Ibi i va manifestar que afronta aquesta particular competició "dosificant i amb molta paciència".

Duant les 72 hores, aquest esportista de 33 anys discorrerà per onze municipis de l'interior de la província, inclosos els de la "vall de la joguina" -anomenats així per l'acumulació de fabricants-: Ibi, Tibi, Onil i Castalla, i altres més, com Xixona i Torre de les Maçanes.