El globus TwoEagles, tripulat pel nord-americà Tom Bradley i el rus Leonid Tiukhtyaev, va acabar ahir en les aigües de les costes de Baixa Califòrnia (Mèxic) la seva travessia del Pacífic després d'aconseguir rècords en distància i en durada.

Bradley i Tiukhtyaev van travessar el Pacífic amb un recorregut total de 10.696 quilòmetres en 6 dies, 16 hores i 37 minuts. La missió la van iniciar el 25 de gener passat a Saga (Japó).

Els forts vents contraris als quals van haver de fer front durant el tram final del seu viatge van portar els pilots a decidir el seu descens sobre el mar. Un guardacostes mexicà va ser l'encarregat de portar la càpsula a terra ferma, segons va indicar el centre de control de l'operació.

El centre de control va afegir que un aterratge d'aquest tipus (sobre l'aigua) és totalment acceptable pels reglaments internacionals que regeixen aquests rècords; com va ocórrer amb altres dos intents registrats amb diversos tipus de globus.

Els pilots es troben en bones condicions i un equip especial preparat per la missió es dirigeix cap al lloc de l'amaratge, que està al sud de la península de Baixa Califòrnia.

Bradley i Tiukhtyaev van superar el divendres la distància en un viatge amb globus pel Pacífic que Ben Abruzzo va aconseguir el desembre del 1981 amb 8.382,54 quilòmetres (5.208 milles) i també el rècord de durada que aquest mateix va establir.

Abruzzo va establir la marca de distància en un vol amb globus de Nagashima (Japó) a Covello (EUA) l'11 de desembre del 1981.

El globus TwoEagles va acabar el seu vol en les costes mexicanes pel mal temps que dijous passat va decidir a la tripulació a ajustar la seva destinació original de Canadà en veure que no podia fer front als forts vents contraris i que això podia fer perillar el resultat de la missió.