Durant gairebé quatre dies, el món sencer ha debatut quina mena de cirurgia estètica s'havia fet l'actriu Uma Thurman, protagonista de pel·lícules com Pulp Fiction i Kill Bill, però ahir, quan els ciutadans ja havien opinat en milers d'enquestes, els cirurgians havien elaborat hipòtesis sobre trasvasaments de pell i de carn i modificació d'ossos i cartílags, i psicòlegs, psiquiatres i sociòlegs inscrivien el cas en la patologia de la por d'envellir, la protagonista de la notícia va aparèixer a la televisió nord-americana amb la seva cara de sempre i va dir: "em sembla que a ningú no li va agradar el meu maquillatge".

Un maquillatge realment transformador que la va fer aparèixer diumenge, en la presentació de la seva nova sèrie televisiva Xxxx, amb un aspecte totalment diferent de l'habitual. Però no hi havia botox. Segons el seu maquillador, Troy Surratt, "vaig voler donar a Uma un equilibri entre els llavis i una cella amb més volum. Uma i jo parlem de crear una mirada més profunda, amb pestanyes naturals suaus".

"Vaig preparar la pell d'Uma donant-li un massatge amb crema de La Mer i li vaig aplicar una base resplendent usant un pinzell especial per a un look supernatural", va afegir Surratt, que va assegurar que està cansat del look pestanyes postisses en les catifes vermelles. Queda explicat.

Quant a l'actriu, de 44 anys, ahir va admetre que s'havia sentit "estranya" amb el nou aspecte, però va comentar que feia "molts anys que faig aquesta feina i la gent diu coses bones i coses dolentes". "Tant me fa", va exclamar al programa televisiu Today de la cadena NBC.