Sotheby 's va subhastar ahir un paisatge de Vincent Van Gogh que es va convertir, en aconseguir la xifra de 66,3 milions de dòlars, en el quadre més car de l'holandès des del 1998, en una primera subhasta de primavera en la qual també van destacar uns nenúfars de Claude Monet venuts per 54 milions.

La casa novaiorquesa va inaugurar ahir la temporada amb una sessió d'impressionisme i art modern que va ser liderada per la venda de L'Allée des Alyscamps, del pintor holandès, a un col·leccionista privat asiàtic després d'una disputada licitació entre cinc interessats.

Aquest paisatge, valorat a l'inic i de la subhasta per 40 milions de dòlars, és un dels quadres que Van Vogh va pintar el 1888 durant la seva estada a Arles amb Paul Gauguin, quan va crear algunes de les seves composicions més reconegudes, com Tournesols L 'Arlesienne.

L'oli subhastat per Sotheby 's és el tercer quadre més car de Van Gogh, darrere de Portrait du docteur Gachet (1890), que es va vendre per 82.400 milions de dòlars el 1990, i d'un autoretrat subhastat el 1998 per 71.500 milions. L'altre protagonista de la primera nit de subhastes va ser Les nymphéas (1905), un dels quadres de nenúfars icònics de Monet, que es va vendre per 54 milions de dòlars.