L'Ateneu Igualadí de la capital anoienca acollirà dilluns la projec-ció de dues pel·lícules premiades en el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, que enguany ha complert 32 anys i amplia la seva difusió amb sessions dels films més destacats en vint poblacions d'arreu del país. Manresa (25 de juny), Solsona (13 de juny) i Avinyó (en data encara per decidir) figuren en la llista de municipis que es beneficien de la gira que promouen la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló.

Les quatre produccions que s'aniran projectant són Mission Antarctic, de Guido Perrini (Suïssa, 39 min), que a Torelló va rebre el Premi Grandvalira a la millor pel·lícula d'Esports de la Muntanya; Guides & Cie, de Gilles Chapaz (França, 72 min), Premi FEEC a la Millor Fotografia 2014; Vigia, de Marcel Barelli (Suïssa, 8 min), Premi Mountain Wilderness; i Valley Uprising, de Peter Mortimer i Nick Rosen (Estats Units, 98 min), Gran Premi Vila de Torelló i Premi Boreal al millor guió.

El certamen osonenc es va iniciar el 1983 i s'ha convertit al llarg de tres dècades en un referent del gènere. Igualada serà escenari aquest dilluns (21 h) d'una sessió doble amb Mission Antarctic i Guides & Cie. El primer d'aquests títols està protagonitzat per Xavier de la Rue, un dels grans snowboarders del concert internacional, que practica l'esport en muntanyes nevades al costat de l'oceà Antàrtic. Guides & Cie, per la seva part, posa de relleu el treball dels guies de Chamonix, la companyia més antiga del món en el seu sector i creada el 1821.

El cicle dobla enguany el nombre de projeccions, que es duran a terme al llarg de l'any. La natura, l'esport i la muntanya són els eixos dels documentals i els films que s'exhibeixen.