Un ciutadà de Nova York va pagar més de 700.000 dòlars a una espiritista perquè l'ajudés a vèncer la indiferència d'una dona de la qual estava profundament enamorat.

Segons publicava ahir el diari The New York Times, les angoixes d'aquest veí del Brooklyn, de 32 anys d'edat, van començar quan l'any 2003 va conèixer una jove a Arizona, Michelle, de la qual va quedar absolutament enamorat i l'amor de la qual va buscar amb afany. Malgrat els seus intents, però, totes les accions que va dur a terme per conquerir-la van quedar en no res, ja que ella no va mostrar cap interès pel noi.

Va ser llavors quan, segons el rotatiu, la l'home va recórrer a una espiritista que té el seu local en Times Square, Princilla Kelly Delmaro, de 26 anys, qui, suposadament ajudada per recursos desconeguts, va assegurar que l'home i la jove eren "ànimes bessones" i va afirmar-li que ella s'encarregaria d'unir-los per sempre.

La primera factura va ser de 2.500 dòlars, la segona de 9.000 i, com que la mediació de Delmaro no semblava funcionar, l'espiritista va demanar un anell de diamants a l'interessat, valorat en uns 40.000 dòlars, perquè la pedra preciosa li donés energia en les tasques de conquesta.

Sense que hagi trascendit com, la veritable Michelle va aparèixer i va arribar a trobar-se amb l'home torbat per l'amor, a Califòrnia, on ella residia, però de nou li va donar carabasses. En aquesta ocasió, frustrat, l'home enamorat va recórrer a l'espiritista buscant ajuda.

En aquest cas la factura va començar a enfilar-se, diu el diari, arribant a demanar 90.000 dòlars, entre altres quantitats, perquè va dir que havia de tendir un pont d'or de gairebé 130 quilòmetres perquè s'allunyessin els mals esperits.

Però, no va servir de gaire, perquè poc després va esbrinar que Michelle havia mort, pel que sembla de sobredosi. Tot i així, l'espiritista no va abandonar la seva obstinació i li va demanar més diners a l'home perquè, segons va dir, "volia reencarnar-la".

Al final la "nova" Michelle amb la qual va posar en contacte l'home turmentat, també a Califòrnia, s'assemblava poc a l'anterior, per la qual cosa, després de perdre el cotxe, la casa i molts diners, l'home va contractar a un detectiu privat i va acabar denunciant el cas.

L'espiritista va ser detinguda el 26 de maig al costat d'un còmplice, Bobby Evans, quan els dos menjaven en un restaurant