La Coral Nova Harmonia de Sallent va portar a escena El Retaule dels Embotits en una nit que va ser llarga per a molts culés. L'espectacle s'iniciava enguany a les onze de la nit, una hora més tard de l'habitual, justament perquè no coincidís amb el partit entre la Juventus i el Barça.

Un cop acabada la final de la Lliga de Campions, ciutadans de tot el país es van llançar al carrer a festejar la victòria blaugrana, però a Sallent hi va haver molta gent que va preferir assitir a El Retaule dels Embotits i ser fidel al que després de set anys ja s'ha convertit en tota una tradició dins les Enramades. Quim Sorribas, de l'organització, va explicar ahir que "no es va aconseguir arribar a les 800 persones (mitjana dels darrers anys), però n'han vingut unes 500, que no està gens malament" si es té en compte que el Barça acabava de fer història.

El Retaule dels Embotits escenifica una llegenda lligada a uns ninots farcits de palla (o embotits, d'aquí li ve el nom) que els sallentins van posar a la muralla per enganyar un exèrcit sencer, que s'hauria cregut que aquelles figures eren guerrers reals.