Dominique Strauss-Kahn, apartat des de fa més de quatre anys de la política activa per successius escàndols sexuals, va ser ahir absolt de l'acusació de proxenetisme en relació amb les orgies amb prostitutes quan era director del Fons Monetari Internacional (FMI).

El Tribunal Correccional de Lille (nord de França) el va exculpar, a ell i a dotze dels altres tretze encausats dels càrrecs pels quals van ser imputats, com a organitzadors d'una xarxa de prostitutes al servei de Strauss-Kahn.

Encara que va quedar establert que el polític va tenir "un comportament de client" amb les dones que van acudir a aquestes orgies entre 2007 i 2011, quan era al capdavant de l'FMI, els magistrats van fer notar que no es tracta d'una infracció de la legislació.

A més, van assenyalar que no es van presentar a la vista proves concloents per establir que Strauss-Kahn sabés que les dones que participaven en les orgies eren prostitutes, tal com va argumentar la defensa durant les tres setmanes del procés.

El Tribunal Correccional de Lille va coincidir igualment que la vestimenta o les pràctiques se-xuals d'aquestes prostitutes no eren raó suficient per justificar que DSK, de 66 anys, fos conscient que eren professionals del sexe.

Les mateixes prostitutes, que s'havien constituït en acusació particular, van retirar les demandes d'indemnització contra ell cap al final del judici, d'acord amb les seves escasses possibilitats d'èxit.

Només un de les altres tretze persones que van seure al costat de Strauss-Kahn a la banqueta va acabar condemnat: René Kojfer, el que va ser responsable de relacions públiques de l'hotel Carlton de Lilla, establiment que va servir de base d'operacions per a la xarxa de prostitutes.