La delegació del Govern i la Generalitat busquen una sortida per al Buddy, el gos que des de divendres, dia 12, està retingut a l'aeroport de Barcelona-el Prat per problemes amb la seva identificació.

Més de 50.000 persones han signat la petició que està en marxa a la pàgina web www.change.org perquè deixin sortir de l'aeroport de Barcelona-el Prat el cadell que és a les instal·lacions des de divendres passat, segons els promotors de la iniciativa.

L'animal, segons ha informat un portaveu d'aquesta iniciativa, va arribar procedent de Nova York amb la documentació referent a les seves vacunes i altres requisits en regla però problemes en la lectura del xip identificatiu dificulten el seu accés al país.

Mercedes López, una persona pròxima als propietaris del gos Buddy, va posar en marxa la recollida de firmes dirigides al departament de Sanitat Animal de l'aeroport del Prat de Llobregat i al ministeri d'Agricultura perquè "prengui mesures i solucioni la situació en què es troba el cadell".

El director de l'àrea d'Agricultura de la delegació del Govern, José Luis Guarga, ha explicat que l'animal és a les dependències de l'aeroport, "amb totes les garanties". En aquests casos les opcions habituals són o bé sacrificar l'animal o bé retornar-lo al seu lloc d'origen; no obstant això, Guarga ha explicat que estudien amb la Generalitat "la possibilitat de portar l'animal a un centre veterinari especialitzat, vacunar-lo de la ràbia i que estigui en quarantena, transcorregut aquest temps podria quedar en llibertat".