Les autoritats xineses han anunciat que s'ha completat la fabricació dels dos primers avions elèctrics de passatgers produïts al país i que s'utilitzaran per a l'entrenament de pilots. Les aeronaus, que es carreguen en dues hores i tenen entre 45 minuts i una hora d'autonomia, poden volar a una altitud de fins a 3.000 metres i a una velocitat màxima de 160 quilòmetres per hora. La Universitat Aeroespacial de la ciutat de Shenyang i l'Acadèmia General d'Aviació de la província de Liaoning (nord-est) són els responsables del disseny d'aquest avió, que mesura 14,5 metres entre els dos extrems de les ales i que té capacitat per transportar 230 quilos.

L'empresa Aviació General Ruixiang de Lianoning ha comprat les dues primeres unitats d'aquest model, nomenat RX1E, per un preu proper a un milió de iuans (al voltant de 163.000 dòlars, 143.000 euros) cadascuna, segons Xinhua.

Els fabricants de l'avió elèctric, que asseguren que pot usar-se amb finalitats turístiques, en operacions de rescat o per a l'estudi de la meteorologia, han rebut de moment 28 comandes.