Milers de persones es van acumular ahir en una llarga cua a les portes de la Fira de Girona, on es duia a terme la primera jornada de lles proves de selecció de figurants per participar en el rodatge de la temporada que ve de la sèrie televisiva Juego de Tronos. Les proves continuen avui en una segona i definitiva jornada.

La majoria de persones concentrades es declaren seguidores d'aquesta ficció i dels seus personatges i, algunes, havien passat la nit acampades per ser de les primeres a passar la prova.

La productora Modexpor va anunciar a través del seu compte de Twitter les condicions per participar en la selecció, que busca homes i dones entre 18 i 65 anys de totes les races.

Bona forma i cabellera

Les preferències per als figurants masculins són que siguin prims o presentin una bona condició física sense ser culturistes, mentre que les femenines hauran de tenir cabellera i s'exclouen en tots els casos els pentinats moderns.

Els responsables de la selecció es decanten per veïns de Girona i voltants i descarten qualsevol aspirant que llueixi tatuatges.

Els escollits hauran d'estar disponibles per rodar entre el 3 i el 18 de setembre en jornades "molt llargues", segons la productora, que ho justifica argumentant que tots els figurants hauran de passar per maquillatge, vestuari i perruqueria.

El sou dels elegits en la selecció d'aquests dies serà de 50 euros per cada dia de rodatge, un dels principals motius que han portat molts dels candidats a passar la selecció a Girona.

Una d'aquestes persones, Natàlia, veïna de la localitat de Sant Pere Pescador, explicava que és seguidora de la sèrie i que li agradaria aparèixer-hi, aprofitant el fet que la temporada que ve es rodarà en aquesta demarcació.

Aquesta jove va detallar que ha acudit al procés de selecció amb amics i que espera que els responsables de la sèrie la seleccionin.