Més d'un de cada tres francesos (36%) vol que l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn torni a la política com a ministre, segons un sondeig difós ahir en el qual el socialista manté fidels entre els militants tant d'esquerra com de dreta.

L'enquesta, feta entre el 24 i el 26 de juny per l'institut demoscòpic Ifop, afegeix que el 32% de la gent preferiria, a més, que en cas de remodelació del gabinet fos el cap de Govern.

Tots dos percentatges, segons la font, són similars als obtinguts l'agost de 2011, dos mesos després que es posés en el punt de mira després de ser acusat d'agressió sexual per l'empleada d'un hotel de Nova York. Aquell cas, en què va ser absolt, va posar fi al seu lloc al capdavant de l'FMI i a les seves aspiracions presidencials.

L'enquesta es va dur a terme poc després que, el 12 de juny, el Tribunal Correccional de Lille l'absolgués de proxenetisme agreujat en el procés seguit contra ell i tretze encausats més d'organitzar orgies amb prostitutes.