El cofundador de Microsoft Bill Gates es va tornar a situar ahir a la tarda com l'home més ric del món després d'avançar el cofundador del grup Inditex (Zara) Amancio Ortega, que li havia pres durant unes hores el primer lloc a la llista Forbes.

Segons dades actualitzades de Forbes en la seva llista en temps real, Gates sumava a mitja tarda una fortuna de 79.400 milions de dòlars, per sobre dels 78.700 milions de dòlars d'Amancio Ortega.

El cofundador d'Inditex havia aconseguit al matí per primera vegada el lideratge de la llista, en registrar un patrimoni de 79.600 milions d'euros, per sobre del que acumulava en aquells moments Bill Gates (78.100 milions de dòlars).

Forbes elabora anualment la llista dels homes més rics del món, que publica el març i que actualitza diàriament en funció de la cotització en borsa, un dinamisme que va ajudar el confundador de Microsoft a recuperar el seu lloc davant el bon comportament de les accions de la tecnològica en la sessió d'ahir.

A la tarda se situaven en la llista d'homes més rics del món, darrere de Gates i Ortega, el magnat Warren Buffett (64.600 milions), el mexicà Carlos Slim (62.800 milions) i el fundador d'Amazon, Jeff Bezos (53.100 milions).

Amancio Ortega, que el mes de març passat ocupava el quart lloc i que té una part de la seva fortuna en immobles, ha passat a situar-se a la part alta de la llista gràcies a la revaloració de les accions d'Inditex, grup al qual pertanyen marques com Zara i Massimo Dutti, del qual controla el 59,294% del capital.