La dissenyadora manresana Miriam Ponsa va homenatjar les pioneres de l'aviació en la seva col·leció Dones Aviadores, que ahir a la tarda va desfilar per la passarel·la de la 080 Barcelona Fashion, que aquest any ha estrenat escenari a la Llotja de Mar i s'ha vist privada de la presència de dues grans marques, Mango i Desigual, segons elles mateixes per un canvi de criteri sobre els seus mecanismes de promoció. La col·lecció de Ponsa aposta per components com la pell, la llana, el cotó i la seda per a la propera temporada de tardor-hivern.

A la mateixa jornada van desfilar les anoienques Punto Blanco, un clàssic de la roba interior i els pijames; Escorpion, amb la col·lecció Ultramar, que aposta per caftans en teles lluminoses, estampats dels setanta i navy amb aplicacions daurades, i Sita Murt, amb la col·leció Freedom's mood, que s'inspira en els anys setanta del segle passat amb predomini de punt jacquard de colors neutres i vermells ultrafemenins.

No va passar desapercebuda la presència d'Artur Mas, que va fer ahir a la 080 la seva primera aparició pública després de deixar la presidència de la Generalitat, en la desfilada de Sita Murt, que també va tenir com a espectadora Carme Forcadell, presidenta del Parlament català. Mas es va presentar acompanyat de la seva dona, Helena Rakosnik, i tots dos van ser felicitats per molts dels assistents pel naixement de les seves primeres nétes, Gala i Helena, filles de la seva filla Patrícia.

La passarel·la va ser inaugurada dilluns pel President, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.