Caminar més d'una hora al dia redueix a la meitat el risc de tenir malaltia arterial perifèrica a la meitat, segons un estudi de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP).

L'estudi ha analitzat la relació entre l'activitat física en el temps lliure i la malaltia arterial perifèrica, com a predictora de futurs episodis cardiovasculars i cerebrovasculars.

La malaltia arterial perifèrica és el conjunt de signes i símptomes que es manifesten quan es produeix una disminució del flux sanguini en una extremitat.

La manera de detectar aquesta malaltia és a través de l'anomenat índex turmell-braç, que es mesura amb un petit instrument (Doppler) de butxaca, que divideix la pressió arterial del turmell per la del braç.

L'estudi ja va demostrar que els pacients amb malaltia arterial perifèrica tenen, en 10 anys, entre dos i quatre vegades més risc de morir o de presentar esdeveniments cardiovasculars que els pacients sense malaltia arterial perifèrica.

Els investigadors de l'IDIAP han afirmat que han observat "que les persones més sanes són aquelles que fan més activitat física, i que caminar més d'una hora al dia té un efecte protector superior a caminar només 30 minuts o menys". Destaquen que "en incrementar l'activitat física milloren els resultats de l'índex turmell-braç; per tant, millora la malaltia arterial perifèrica independentment de l'edat, el sexe, el nivell d'estudis, la feina, el tabaquisme, la HTA, el colesterol o la diabetis".