Aquest diumenge a Bagà els Castellers de Berga han realitzat la millor actuació de la seva història, han igualat l'actuació que van oferir a Sant Quintí de Mediona el passat 4 de juny.

Els berguedans van encetar la diada amb dos pilars de 4 i, en primera ronda, van descarregar el 5 de 7. En segona ronda arribava el plat fort de la jornada: el 2 de 7, un castell que havien carregat per primera vegada fa un mes. Aquest castell "s'ha treballat molt bé als assajos", segons explica la colla, "hi ha garanties de poder-lo descarregar". Malgrat que el 2 de 7 de Bagà va arribar més lluny que el primer a Sant Quintí de Mediona, va cedir quan sortia la canalla. En tercera ronda, van descarregar un sòlid 4 de 7 amb agulla, i van tancar la diada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

L'actuació de Sant Quintí de Mediona i la de diumenge a Bagà és la que marca el sostre dels Castellers de Berga, que es proposen superar-lo descarregant "aviat el 2 de 7 i poder fer un pas més cap als castells de 8 pisos".

D'altra banda, els Castellers de Santpedor necessitaven una actuació com la que van fer a les Vigíles de Vic. Després del mal al cos de la darrera cita a Prats de Lluçanès, on no van descarregar cap construcció, van recuperar sensacions després d'una bona setmana d'assajos. L'actuació va ser més aviat conservadora, però era la més convenient. Al final, va ser un èxit i l'alegria de la colla de la camisa daurada era més que justificada en una diada que van compartir amb els seus padrins, els Sagals d'Osona.

Després del pilar de quatre inicial, els Castellers de Santpedor van començar la seva actuació amb el tres de sis amb el pilar. La construcció va ser molt sòlida i no va brandar en cap moment. Primer castell descarregat de la tarda. En segona ronda, el castell portat a plaça fou el quatre de sis. Novament, castell molt estable. Segon èxit de la tarda. Finalment, la tercera ronda va consistir en un tres de sis ben treballat que va culminar una bona diada. Dos pilars de quatre, un d'inici i un de comiat, van completar l'actuació.

Als Castellers de Santpedor, els queda encara un actuació abans de les vacances. Serà el proper 23 de juliol a Santa Cristina d'Aro amb els Minyons de Santa Cristina. A més, el cap de setmana que ve participaran en dos actes al seu municipi.